Оранжев код за цялата страна във вторник

Оранжев код за цялата страна във вторник
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Тази нощ облачността ще е разкъсана, на много места намаляваща до ясно време. Утре отново ще е слънчево и горещо, обяви ДАРИК. 

Оранжев код за високи температури и жега е обявен в цялата страна за вторник, 8 август, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

При оранжевия код синоптиците съветват хората да бъдат подготвени, тъй като високите температури могат да доведат до здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите.

 След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, за София – около 36°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 31-34°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

#оранжев код #НИМХ #прогнози

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"