Обири организирани от непълнолетни

Обири организирани от непълнолетни
източник: pixabay
A A+ A++ A

За два случая на обири, които са организирани от деца или участват в тях, съобщават днес от Областната дирекция на МВР - Монтана. /Дарик/

Първият е в село Василовци. Там 36-годишна жена се оплакала, че някой демонтирал стъкло на прозорец в дома й и извършил кражба на музикална уредба "Сони", моторен трион "Хуск Варна", ДВД "Елджи", миксер, кафе машина и 2 въдици - неустановени марки. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на Участък Брусарци са разкрили извършителите – три момчета - 17-годишен от гр. Лом и двама 14-годишни от с. Василовци. Откраднатите вещи са установени и върнати на собственичката. Работа по документиране на престъпната дейност на извършителите продължава Участък Брусарци.
 
В приемната на полицейския участък в с. Аспарухово е получен сигнал от 55-годишен местен жител. Той съобщил, че неизвестен крадец проникнал в дома му и извършил кражба на меден казан и капак с вместимост около 100 литра, метална тръба от неръждаема стомана с дължина около 1,5 метър и ел. дрелка. Вещите се намирали под навес в селскостопанска постройка.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия по „горещи” следи са установени извършителите – А. Г. /22 г./ и 14-годишен, и двамата от с. Аспарухово и 12-годишен от с. Динково, обл. Видин. Част от отнетите вещи са намерени и върнати на собственика. Работа по изясняване и документиране на случая продължава Участък Медковец. 

#вещи #деца #обир #извършител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »