Най-малко 23 души загинаха при наводнения в Тайланд

Най-малко 23 души загинаха при наводнения в Тайланд
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Най-малко 23 души загинаха при наводнения в североизточния аграрен регион на Тайланд, съобщи министерството на вътрешните работи в Банкок. Нанесените щети се оценяват на 300 млн. долара, предаде Ройтерс, цитирани от ДАРИК.
 
В десет от 77-те провинции на Тайланд е обявено бедствено положение, посочи министерството, както и че по-голямата част от засегнатите територии са земеделски площи за отглеждане на ориз.
 
"Загубите от наводненията са за най-малко 10 млрд. бати (300 млн. долара)", каза пред репортери Джирапан Асаватанакул, ръководител на Генералното сдружение на застрахователите в Тайланд.

Тайланд е най-големият износител на ориз в света, като част от него се отглежда в Североизтока. В момента по тези географски ширини е традиционният за това време на годината сезон на дъждовете и наводненията, който започна на 5 юли. Според властите тази година валежите и заливащите води са в необичайно големи количества.


Наводненията не са засегнали износа на ориз, но е твърде рано да се оценят пораженията по реколтата, тъй като оризът като растителна култура е в състояние за известно време да оцелява при краткосрочни наводнения, каза Чокиат Опхасвонгсе, председател на Тайландската асоциация на износителите на ориз.

През 2011 г. имаше големи наводнения, при които загинаха над 900 души и бяха причинени големи нарушения в работата на промишления сектор.

#загинали #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"