Кличко започва своята втора кариера след бокса

Кличко започва своята втора кариера след бокса
източник: pixabay
A A+ A++ A

"Като аматьор и професионален боксьор постигнах всичко, за което някога съм мечтал. Сега искам да започна своята втора кариера след бокса", обяви украинският боксьор Владимир Кличко, който днес официално сложи край на кариерата си. /БГНЕС/

Бившият световен шампион в тежка категория е взел решение да не иска реванш от Антъни Джошуа за загубата с нокаут в края на април. "Нарочно изчаках няколко седмици, преди да взема решение, за да съм сигурен, че има достатъчно дистанция от мача на "Уембли". Никога не съм си представял, че ще имам толкова дълга и невероятно успешна кариера в бокса. Изключително благодарен съм за това. Благодаря на всички, които ме подкрепяха, особено семейството ми, екипа ми и много ми фенове", казва 41-годишният Кличко в обръщение до медиите. Кличко слага край на кариерата си с едва 4 загуби в 69 мача на професионалния ринг.

Решението на украинеца е добра новина за българския боксьор Кубрат Пулев, който е официален претендент за световната титла на IBF, която в момента е притежание на Джошуа. Организацията бе взела решение Кобрата да изчака евентуалния реванш между британеца и Кличко, но сега сблъсък за титлата може да има още до края на тази година, като промотърът на Джошуа заяви, че е запазил датата 11 ноември в Лас Вегас за мач на неговия боксьор.

#Кличко #кариера #реванш #решение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"