Задържаха рекордно количество хероин

Задържаха рекордно количество хероин
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Пет тона оцетен анхидрид, който се използва като прекурсор за производство на хероин, задържаха митнически служители на пункт Калотина, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Това е най-голямото количество оцетен анхидрид, което е залавяно на границата ни през тази година, информира ДАРИК.

Прекурсорът е открит вчера, в товарен автомобил с хърватска регистрация, управляван от гражданин на Босна и Херцеговина. По документи камионът е трябвало да превозва 32 палета соларни панели от хърватска фирма за получател в Турция. От задържаните 5 тона оцетен анхидрид могат да бъдат произведени 2 тона хероин, остойностени по цени на съдопроизводството на над 180 млн. лева.

Окръжна прокуратура - София е образувала разследване по случая. Тя ще повдигне обвинение на шофьора на товарния автомобил за контрабанда на прекурсор и ще постанови задържането му до 72 часа, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

За 2017 г. българските митнически власти са задържали 10 623 литра оцетен анхидрид при пет случая. Опитите за трафик през България на прекурсора е нова тенденция след като повече от десет години такъв род контрабанда отсъстваше от българските граници, коментират от прокуратурата.

#хероин #задържаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"