Доказателства, че човешкият организъм е по-съвършен от всяка технология

Доказателства, че човешкият организъм е по-съвършен от всяка технология
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Колкото и да се говори за изкуствения интелект и съвременните технологии човешкото тяло си остава най-невероятната система в целия свят, пише сайтът BrightSide, цитирано от ДАРИК.

Вижте 7 изненадващи неща за човешкото тяло:

1. Количество мегапиксели

Oт научна гледна точка сравнение между око и цифров фотоапарат не е много правилно, но ако игнорирате това, ще стане ясно, че очите ни виждат света с цели 126 мегапиксела, докато камерите на повечето модерни телефони стигат само до 12. 2. „Записано“ видео за една секунда

Секунда на движение от нашето зрение е равна на бизо 21 GB, докато секунда от видео на iPhone 7 само 375 MB.

3. Обем на информация на планетата vs Обем на информация на човешкото тяло

Според изследване до 2020 г. обемът на съхраняваната информация в света ще достигне 40 зетабайта, докато човешкото тяло вече съдържа информация за 60 зетабайта (1 зетабайт = 1024 ексабайта = 1 180 591 620 717 411 303 424 байта)


Въпреки това цялата човешка генетична информация, заема само 1,5 GB памет, колкото операционната система iOS 10.

5. Скорост

В мозъка стават около 100 хиляди химични реакции в секунда, което означава, че скоростта му е еквивалентна на скоростта на Шанхай Маглев – един от най-високоскоростните влакове в света, който може да се движи със скорост от 430 километра в час.


6. Използваме повече от 10% от мозъка си

Един добре познат мит гласи, че хората използват само десет на сто от мозъците си. На практика това не е вярно. Хората използват повече от 10% от капацитета на мозъка си. Това може да бъде сравнено като слушането на радио – слушаме само една радиостанция, въпреки че имаме десетки на разположение.

7. При повреда

Мозъкът и човешкото тяло като цяло имат огромна компенсаторна способност и може да работи дори и в случай на сериозна повреда. С това не може да се похвали нито една машина. И естествено като се повредят, трябва хората да ги оправят.

#разум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"