Владимир Кличко сложи край на кариерата си

Владимир Кличко сложи край на кариерата си
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Боксовата легенда Владимир Кличко прекрати кариерата си, гърмят всички световни медии. Украинецът прекара на професионалния ринг цели 21 години. Той размаза 64 пронивници, 53 от тях с нокаут, и отстъпи само 5 пъти в дългогодишния си спортен път, пише Sporta.bg

41-годишният спортист доминира в бокса от началото на 21 век, като бе притежател на всички пояси в тежка категория - IBF, WBA. WBO и IBO. Кличко превзе света на бокса през 1996 година, когато грабна златен медал на Олимпиадата в Атланта в супертежка категория. Само след две години завоюва първия си пояс след победа над Маркъс Макинтайър, а това бе само началото на големите му успехи.

Последно Кличко падна в тежък бой от британската звезда Антъни Джошуа. Боксовият свят се готвеше за реванш между двамата на 11 ноември в Лас Вегас, но ето че той няма да се изиграе. Украинецът сваля ръкавиците след една бляскава кариера. Това дава възможност на най-добрия български боксьор Кубрат Пулев да се изправи срещу Джошуа в титанична битка за титлата на WBA. Кобрата е единственият официален претендент за пояса и ако Ей Джей откаже мач с него, автоматично ще загуби титлата.

#Владимир Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »