Европейския съюз не признава учредителното събрание във Венецуела

Европейския съюз не признава учредителното събрание във Венецуела
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Европейският съюз отказва да признае избраното в неделя учредително събрание във Венецуела и настоява то да не поема ефективно функциите си, заяви върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, информира ДАРИК.
 
"Изборите за учредително събрание трайно влошиха кризата във Венецуела", гласи декларация на Могерини, цитирана от Франс прес.
 
"Европейският съюз и неговите страни членки следователно не могат да признаят учредителното събрание", се казва в декларацията.
 
Междувременно обаче учредителното събрание ще се събере на първо заседание утре в сградата на парламента, заяви избраната за депутат в учредителното събрание и бивша външна министърка Делси Родригес, цитирана от Франс прес.
 
"Ще влезем утре с портретите на освободителя Симон Боливар и на команданте (Уго) Чавес в двореца на законодателната власт, от който тези портрети никога повече няма да излязат", каза Родригес

 
Опозицията, която има мнозинство в сегашния редовен парламент, избран през 2015 г., възнамерява въпреки всичко да продължи да заседава в парламента, отбелязва АФП.

#ЕС #Венецуела

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници