Cинът на волейболна звезда се удави в Хърватия

Cинът на волейболна звезда се удави в Хърватия
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Легендарният волейболист Маркос Милинкович претърпя най-голямата и болезнена загуба в живота си. Синът на бившия аржентински национал Лука Милинкович загуби живота, след като се удави в Адриатическо море в Хърватия, пише sporta.bg.

13-годишният Лука е бил на почивка с майка си и сестра си. В трагичния ден той и негови връстници и приятели излезли навън, информирайки майка му, че ще играят баскетбол на близкото игрище. Както съобщава blic.rs, тази информация е потвърдена в полицията от майка му.

"Наеха каяк за час и половина от 17 до 18:25 часа. Те казаха, че имат достатъчно време и двама от тях отиват да играят баскетбол, докато Лука остава на плажа и казва, че той ще остане да плува още малко", разказва очевидец за хърватския сайт 24sata.hr. “Въпреки това в 19,00 часа един човек дойде на плажа, за да върне лодката с греблото и поиска от този, който е наел каяка да му даде водолазна маска, защото му се струвало, че е видял тяло в морето обяснявайки, че може да бъде водолаз, но просто искал да го провери.

“Дадох му маска и когато пристигна на това място, ми даде знак. Отидох там със сина си и наистина на дъното на морето, на около 7 метра, имаше тяло. Веднага едно от местните момчета, който има опит в гмуркането, се хвърли и издърпа тялото на повърхността на морето. Ние го поставихме на лодката и започнахме да го съживяваме. Когато пристигнахме на плажа, продължихме да му правим изкуствено дишане, но не успяхме да направим нищо", казва един местен човек, който също е и полицай.

Лекарите са се опитали да възстановят дишането на Лука Милинкович и дълго време са се борили за живота му, но за съжаление е било твърде късно.

Маркос Милинкович е една от волейболните легенди на Аржентина. По време на кариерата си той играе за един от най-добрите световни отбори. Шест пъти той бе избран за най-добрият играч на Аржентина и 3 пъти играе на Олимпийските игри. Лука също искаше да следва стъпките на баща си. Той бе част на сръбския отбор Войводина (Нови Сад) и играеше като посрещач.

#Хърватия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »