Премиерът посрещна делегация от Конгреса на САЩ

Премиерът посрещна делегация от Конгреса на САЩ
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера бяха част от темите, които министър-председателят Бойко Борисов обсъди по време на срещата си с делегация от Конгреса на САЩ. /БГНЕС/

Енергийната сигурност също беше сред дискутираните теми по време на разговора. Акцент беше поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център „Балкан“, както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

В Министерския съвет премиерът разговаря с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски, които са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа, съобщиха от правителствената пресслужба. Конгресмените подчертаха значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми.

Обсъдени бяха и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов отбеляза, че икономическият растеж се ускорява до 3,9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година. Същевременно, по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто. Като добър знак министър-председателят посочи също, че все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Борисов обърна внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната беше и културната тема във връзка с провеждането на инициативата „Европейска столица на културата 2019“ в България.


#делегация #среща #премиер #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »