Стрелбата в нощен клуб в Германия

Стрелбата в нощен клуб в Германия
източник: pixabay
A A+ A++ A

Германската полиция съобщи, че не вярва стрелбата в нощния клуб в германския град Констанц да е била терористичен акт.

"Ние не приемаме, че това е акт на тероризъм", каза полицейският говорител Фриц Безикофер пред новинарския канал NTV.

„34-годишният нападател е иракски гражданин, който не е търсил убежище в Германия”, добави той.

Друг полицейски източник заяви, че мъжът може да е мотивиран от „лични проблеми”.

По-рано днес стана ясно, че двама са убити и четирима са ранените при стрелба в нощния клуб в град Констанц, югозападната част на Германия. Атаката е извършена около 04:30 ч. местно време. Гост на заведението открил огън срещу посетителите снощи, цитирайки полицията на провинция Баден-Вюртемберг.

Нападателят е единият от двамата загинали. Според полицията, 34-годишният мъж убил един човек и ранил други четирима. След това той се опитал да избяга, но се сблъскал с органите на реда на входа на нощния клуб. Заподозреният бил прострелян и по-късно е починал в болница. Не се посочват мотиви за деянието му. Един от полицаите също е ранен по време на престрелката. Започнато е разследване по случая.

Новината идва само два дни, след като Германия бе поле на друго нападение - в северния пристанищен град Хамбург. В петък един човек загина, а няколко други бяха ранени след атака с нож в супермаркет. Директорът на магазина разказа пред „Билд”, че извършителят е започнал да "ръга всички наред", крещейки междувременно "Аллах е велик!". След извършеното престъпление мъжът избягал от магазина, но свидетели видели накъде е тръгнал и сигнализирали полицията. Така той бе задържан.

Кметът Олаф Шолц каза, че нападението е било мотивирано от "омраза". "Вбесен съм от ужасната атака, която отне живота на един гражданин на Хамбург днес. Това, което най-много ме ядосва е, че извършителят е човек, който е поискал защита от Германия, а после обърна омразата си срещу нас", каза той.

Думите на Шолц до известна степен потвърдиха твърденията на някои германски медии, които съобщиха, че нападателят е 26-годишен мъж от арабски произход, който е пристигнал в страната в търсене на убежище. Първоначално вестник "Тагесшпигел", разкри, че става дума за палестинец, но по-късно хамбургската полиция съобщи, че мъжът е ислямист от Обединените арабски емирства.

Вчера германската полиция съобщи, че заподозреният действително е бил известен на властите като ислямист.

"Той е известен като ислямист, но не и като джихадист", каза вътрешният министър на провинция Хамбург Анди Гроте. По неговите думи, макар и да има признаци на ислямистки мотив за нападението, заподозреният е страдал от психологически проблеми и това ще се разглежда като една от причините за атаката.

#клуб #стрелба #жертви #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници