Какво време да очакваме през август?

Какво време да очакваме през август?
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Очаква се през август да няма остро нахлуване на студен въздух, както беше през юли. Това съобщи по Нова телевизия синоптикът Симеон Матев.
 
Той обясни, че горещините вече са започнали, но няма да са екстремни. През първата седмица на август максималните температури, които се очакват, ще са до 37-38 градуса - високи, но не чак екстремни.  

Към 7-8 август се очаква краткотрайно захлаждане с не чак голяма амплитуда, като температурите ще се понижат с 5 до 8 градуса. Ще има краткотрайни валежи.

След това отново се очаква сух период и по-съществено понижение на температурите с повсеместни валежи някъде през периода 11-13 август, след което лятото отново ще продължи своя ход.

Август ще продължи тази линия на променливо време, но, пак казвам, амплитудите и на захлажданията, и на горещините няма да са толкова остри”, допълни той.

"Най-характерната черта на юли бяха бързите промени, като в началото на месеца например станахме свидетели на гореща вълна, която бе последвана от ден с максимална температура под 20 градуса, което е нетипично", посочи Матев.

Освен това валежите през месеца са били над обичайната норма, което не е било според очакванията.
 
Бурите, които връхлетяха Гърция и Турция през юли, са нетипични за тези части на Европа, каза още синоптикът. Според прогнозите в Гърция времето през август ще бъде продължително сухо, прекъсвано от кратки валежи.

#август #време #слънчево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници