Благоевград не стачкува от страх

Благоевград не стачкува от страх
Според синдикатите служителите на БДЖ в Благоевград не стачкуват от страх, но подкрепят протеста на своите колеги символично. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служителите на БДЖ в Благоевград се страхуват и затова днес не излязоха на протест.

Това заяви пред журналисти Васил Мадолев, член на Националния стачен комитет на КНСБ, който ревизира какво се случва на жп гарите, предаде „Фокус“.

„Ние сме тук, а служителите не стачкуват. След ден ще дойдат и ще ни търсят сметка какво са свършили синдикатите. Ние сме длъжни да сме тук, заставаме зад техните искания и ако има положителен ефект, ще бъдем доволни“, категоричен бе Мадолев.

Според него на гарата в Благоевград работят 5-6 души и дали ще има стачка или не, няма да има голям ефект.

„Друг е въпросът защо тогава не са излезли на протест. Имам информация от колегите в Дупница, че там броят колко и кои души се влкючват в протеста и след това евентуално за тях ще има и последствия“, каза още той.

„Ако просто стоим и чакаме нещата да се оправят, без да имаме мнение и действия, това никога няма да се случи“, каза Мадолев и изказа извинение на хората, които ще пострадат по някакъв начин от спирането на влаковете.

Тази сутрин пред жп гарата в Благоевград нямаше стачкуващи служители, присъстваха единствено полицаи и журналисти. Гишетата също не работеха и нямаше служители. Според Мадолев те символично подкрепят стачката на БДЖ.

Единственият влак, който днес заминава от жп гарата в Благоевград, би трябвало да тръгне в 12.35 часа, а всички останали влакове са преминаващи.

#Благоевград #стачка #БДЖ #протест #КНСБ #синдикати #страх #гара #влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"