Приходите на „Росатом“ от нови продукти през 2016 г. надхвърлиха 2,7 милиарда еврo

Приходите на „Росатом“ от нови продукти през 2016 г. надхвърлиха 2,7 милиарда еврo
A A+ A++ A

През 2016 г. „Росатом“ успешно разви нови бизнес направления. Десет годишното портфолио за нови продукти на корпорацията нарасна със 74,6% до 1,019 трилиона рубли, като приходът от нови продукти достигна 190,8 милиарда рубли (2,7 милиарда евро), което е повишение с 52,6%. Друго ключово събитие за миналата година е спечелването на търг за изграждане на 610 мегавата вятърни инсталации  в Русия.

„През 2016 г. нашите нови продукти се представиха добре. Според стратегията ни, новите ни бизнес направления ще генерират 30% от приходите на групата до 2030 г. Когато става дума за нови продукти, ние винаги гледаме дали те ще бъдат търсени и дали са конкурентни на глобално ниво“, отбеляза първият заместник генерален директор и директор на Блока по международен бизнес на „Росатом“ Кирил Комаров.

Според Годишния доклад на корпорацията, през 2016 г. „Росатом“ е поставила рекорд, тъй като АЕЦ в страната са произвели 196,4 милиарда киловатчаса електроенергия, като делът на атомната енергия е достигнал 18,3% от енергийния микс на страната. Това стана с помощта на въвеждането в експлоатация на Четвърти енергоблок на Белоярската АЕЦ и нейният иновативен реактор на бързи неутрони БН-800, както и включването в мрежата на Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 с реактор от поколение „3 плюс“.

 

--

 
 
 
 

 

#проходи #„Росатом“ #АЕЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »