Необичаен гост в приют за животни

Необичаен гост в приют за животни
източник: pixabay
A A+ A++ A

Приют за животни в Северна Каролина, САЩ, издирва собственика на един изключително дебел гост - 14-килограмов котарак, съобщи Дарик. От приюта на окръг Чатъм са споделили снимка на тантурестия гост, придружена от посланието: "Някой познава ли този котарак? Той тежи 14 килограма! Очевидно някой се грижи за него, въпреки че се озова при нас като бездомник".

Служителите не са успели да открият идентификационен чип, въпреки че са използвали два различни скенера. От приюта допълват, че не са попаднали на съобщения за изгубени котки, както и че досега никой не се е свързал с тях, за да потърси дебелия питомец.

"Лично аз не съм виждала толкова голяма котка за 10-те години, откакто работя тук. Преди това съм била във ветеринарна клиника и също не съм попадала на толкова дебело същество", казва служителката Джини Дженрет.

Огромният гост значително надхвърля максималното тегло за вида си, което показва, че не е прекарал дълго време на свобода.

Ако собствениците на косматия дебелак не го потърсят до една седмица, той ще бъде предложен за осиновяване. Тъй като се е превърнал в звезда, за него ще бъде организиран своеобразен търг. Желаещите да осиновят дундьото ще трябва да докажат, че са готови не само да се грижат за него, но и да пръснат сериозни средства за изследвания, тренировки и специално изготвена от ветеринар диета.

#котарак #приют #осиновяване #тегло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници