Новата руска рулетка за деца

Новата руска рулетка за деца
източник: pixabay
A A+ A++ A

Семейството на самоубилото се българче в Америка проговори, предаде NOVA.

Разследващите там твърдят, че зад решението на детето стои играта „Син кит”. 

Бащата разказа, че е забелязал промяна у дъщеря си и е разговарял с нея.

Двамата заедно учили български език, а само три дни преди самоубийството тя му споделила, че свободно говори и руски език.

Въпреки трагедията, искат да предпазят други деца и предизвикателството „Син Кит”.

Наричаме я Мария. Младо, жизнерадостно и щастливо дето. Тя обаче ще остане завинаги на 16.

По телефона разговаряхме с бащата на Мария. От 8 години той е разведен със съпругата си – майка на Мария. Раздялата обаче не е повлияла на отношенията между баща и дъщеря.

Описва дъщеря си като талантлив артист, чиято дарба да рисува е успяла умело да прикрие дълбоко пазени тайни в картините й.

Мария е живеела с майка си и брат си. Въпреки дистанцията баща й и забелязва промяна у дъщеря си и се опитва да говори с нея.

По ирония на съдбата точно на 1-ви юни, в Деня на детето властите в Атланта, Джорджия разбират за самоубийството на Мария. Говорим по скайп със специален агент Тревър Рандъл от ФБР в щата Джорджия. Само пред NOVA тя потвърди, че смъртта на Мария е първият подобен случай в щата, който е потенциално свързан с опасната игра „Син Кит”. 

Докато учела с баща си български език, неусетно и без да каже на никого, Мария тайно пишела и четяла на руски език.

По-късно близките й откриват писма, написани на руски и портрет на 17-годишната Рина Паленкова от Русия. Нейното сбогом-селфи, преди да се самоубие, стана най-споделяната снимка в руската социална мрежа през ноември 2015 г. Това е първият случай, който отключи спекулациите около опасната онлайн игра и оттогава се заговори за „Син кит”, пишат руски вестници.

Дали легенда или пък не, "Синият кит" е определено игра на ръба, която събуди детското любопитство и родителските страхове. Феновете на новата руска рулетка са деца. С имена. Като Мария и всички останали жертви. Които завинаги ще останат млади. 

 

#самоубийство #деца #руски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай