Ивет Лалова: Пътят беше труден, но бях убедена в титлата

Ивет Лалова: Пътят беше труден, но бях убедена в титлата
Лекоатлетката Ивет Лалова, която постигна исторически успех, след като завоюва европейската титла на 100 метра на първенството в Хелзинки, се завърна в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българската спринтьорка Ивет Лалова сподели, че пътят към европейската титла е бил труден, но не е губила вяра в победата.

„Аз заминах в Хелзинки с девети резултат в Европа, защото имах контузия през май, но бях убедена, че ще бъда първа. Пътят беше много труден, няма лесен медал и лесна победа. Зад него стоят много труд, не само от моя страна, а и от всички около мен. Искам да съм здрава и да имам шанс“, сподели европейската шампионка при завръщането си в България, предаде БГНЕС.

Лекоатлетката постигна исторически успех на шампионата в Хелзинки, печелейки титлата в спринта на 100 метра.

„Добре съм, изморена, благодаря на всички за това посрещане. Няма по-хубаво нещо от обичта на хората. Олимпиадата е прекалено близо да се главозамайвам или възгордявам, много добре осъзнавам каква е разликата в състезанията“, каза още Лалова.

„Лондон е съвсем друго състезание. Още отсега се заканват двете големи сили - САЩ и Ямайка. Нека бъдем реалисти - финал в Лондон ще бъде много голям успех за мен. Нека потвърдя, че съм най-добра в Европа“, допълни тя.

„Ключовият момент беше в сериите. Там условията за спринт бяха разкошни. В този момент ме слагаха дори извън финал, защото нямах толкова силни резултати през сезона и аз буквално ги парализирах с това 11.06. Мисля, че още тогава спечелих медала“, завърши шампионката на Европа.

#Ивет Лалова #Лалова #спринтьорка #Олимпиада #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"