Изказванията на Марешки за прокуратурата необосновани

Изказванията на Марешки за прокуратурата необосновани
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Цацаров отговаря на изказване на Марешки за прокуратурата и нейни служители:

Аз разбирам правото на всеки обвиняем да защитава себе си и то не може да бъде отречено, както по смисъла на НПК, така и публично". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС. Той коментира изказвания на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки относно прокуратурата и прокурори. 

"Тук не става дума за защита, а става дума на моменти за откровени клевети. Да се обосновава собствената невинност с хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор по делото, е меко казано невъзпитано, а най-откровено казано - недостойно - за мъж и за член на парламента", заяви Цацаров.

Припомняме, че по-рано Марешки заяви, че варненска прокурорка е била хваната да кара пияна преди години. В отговор Цацаров изтъкна, че познава добре работата на прокурор Виолета Радева и че тя няма нито едно нарушение или наказание. 

А преди месец Цацаров поиска имунитета на Марешки и още двама депутати от партия ВОЛЯ заради заплахи към собственици на аптеки. Разследващите са събрали доказателства, че от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София Марешки е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.

#прокурор #Марешки #клевети #аптеки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »