Несъгласие за отпадането на ограничението за купуване на земеделска земя

Несъгласие за отпадането на  ограничението за купуване на земеделска земя
Източник: pixabay
A A+ A++ A

БСП с поредица срещи заради идеята да отпадне ограничението за купуване на земеделска земя./Дарик/
 
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова очаква още утре да се срещне с председателите на другите парламентарни партии. Освен това е поискала среща по темата и с президента Румен Радев.
 
Предложението да отпадне ограничението за закупуване на земеделска земя не гарантира в чии ръце ще попадне тя или че ще бъде използвана по предназначение. Според лидера на БСП въпросът опира до защита на националния интерес.
 
"Българската земеделска земя е най-евтината в ЕС. Защо би било интересно закупуването на земеделска земя? Защото, като най-евтина, тя ще получава европейски субсидии и то на декар площ", каза тя. "Тоест идва някой гражданин на друга държава, купува земеделска земя, не е задължен да произвежда върху нея, декларира я и получава субсидии", коментира лидерът на БСП.
 
Нинова допълни, че редица европейски страни са предприели ограничителни мерки. Затова тя ще настоява за срещи по темата. 

От БСП предлагат правителството да поискат отлагане на този въпрос, а българските евродепутати да потърсят съдействие от колеги от друга страни. Освен това можело да се стигне до съдебен спор, ако се наложи, но да се защити националния интерес.

#земя #БСП #ограничение #интерес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »