Атанасова смъква търговските надценки на лекарствата с 2%

Атанасова смъква търговските надценки на лекарствата с 2%
Вече е готова в цялост нормативната уредба, които се отнася до лекарствената политика, и всички идеи, които имах за регулацията, са вече факт, заяви Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Надценките върху лекарствата за търговците на едро и дребно да се намалят с 2% предлага здравният министър Десислава Атанасова.

Предложението е записано в проект на наредба за правилата, за ценообразуването и реимбурсирането на лекарствата, предаде БГНЕС.

Промяната в наредбата е част от новата нормативна уредба за намаляване на цените на лекарствените продукти, обявени от здравния министър Десислава Атанасова.

Тя представи изготвените от екипа на Министерство на здравеопазването изменения и допълнения в нормативните актове в областта на лекарствената политика.

„Вече е готова в цялост нормативната уредба, която се отнася до лекарствената политика, и всички идеи, които имах за регулацията, са вече факт“, заяви Десислава Атанасова.

Министерството на здравеопазването предвижда и възможност цената на генеричните продукти да бъде процентно съотношение от цената на оригинала – 65%.

#Десислава Атанасова #лекарства #ценообразуване #реимбурсация #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"