Британският министър за Брекзит напусна преговорите между Великобритания и ЕС преждевременно

Британският министър за Брекзит напусна преговорите между Великобритания и ЕС преждевременно
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис напусна преговорите между Великобритания и Европейския съюз само час след започването им. /Дарик/

Въпреки официалното изявление, че завръщането му в Лондон e планирано, скорошното му тръгване даде повод на много политици да разчетат действията му като знак за нестабилност на британското правителство.

Малко преди напускането си Дейвис заяви, че е време за сериозна работа:

„Направихме добър прогрес миналия месец, но сега сме в сърцевината на въпроса. Както вече знаете, това са четири категории – правата на гражданите, финансовият въпрос, отделянето на Великобритания и, разбира се, Северна Ирландия. За нас е много важно да прогресираме като преговаряме и установяваме различията и сходствата в позициите си, за да се справим с тях. Сега е време да се залавяме за работа и да направим успешни преговори“.

Според Шотландската национална партия разделението в управляващата Консервативна партия застрашава преговорите за Брекзит. По думите на говорителя на партията Стивън Гетинс, британското правителство, представлявано от Дейвид Дейвис, е неподготвено за дискусията и няма конструктивни позиции, а фокусът продължава да е върху вътрешнополитически британски проблеми.

Други смятат, че цялостното държание на британското представителство е тактика за печелене на време, за да намалят максимално сумата, която дължат на Европейския съюз при излизането си.

Европейската комисия припомня, че преди теоритичното отдръпване на Англия през март 2019 година, Великобритания трябва да уреди финансовите си задължения, поети в бюджета на Европейския съюз. Англия допринася към него с 15 процента на година.

#Брекзит #съюз #правителство #Дейвис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »