Възможна отмяна на полети заради Брекзит

Възможна отмяна на полети заради Брекзит
източник: pixabay
A A+ A++ A

Авиокомпании ще анулират продадени билети за полети от Великобритания за Европа, ако правителството на Обединеното кралство не успее да договори с Брюксел излизането от ЕС, съобщава БГНЕС.

Предупреждението за възможна отмяна на полети ще бъде напечатано на билетите за 2019, които ще са в продажба от март догодина. „Ще отменяме полети.

Ще отменяме пътувания на хора за празниците през лятото на 2019”, заяви ръководителят на ирланската авиокомпания Ryanair Майкъл О"Лири.

Според осведомени източници, засега британското правителство не успява да се споразумее с ЕС, така че договорът за открито небе, действащ в рамките на ЕС, да остане в сила.

Решението за излизане от ЕС беше взето от британците на референдум на 23 юни 2016.

На 29 март Великобритания официално задейства процеса на излизане от общността като предаде на председателя на Европейския съвет Доналд Туск уведомително писмо.

Съгласно правилата в член 50 на Лисабонския договор за излизане от ЕС, Великобритания трябва да напусне състава на обединението до 29 март 2019 – точно 2 години след активирането на процеса по напускане. 

#Великобритания #билети #ЕС #авиокомпания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »