Обвиняем ли е Боршош?

Обвиняем ли е Боршош?
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Доскорошният директор на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош е призован да се яви в Столичното следствие в качеството му на обвиняем. За това съобщи самият той, предаде Нова. 

Явяването трябва да стане на 20 юли в офисите на Специализираното звено “Антикорупция” на Софийската градска прокуратура на ул. “Съборна” в София.

“Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, коментира Боршош.

След серия от решения на правителството, Боршош подаде оставка преди две седмици. Първоначално той беше освободен от принципала на НДК – министърът на европредседателството Лиляна Павлова. На следващия ден, по лично разпореждане на премиера, Боршош бе върнат начело на НДК, а управлението бе прехвърлено на министъра на културата Боил Банов. Боршош, обаче, подаде оставка заради стартиралите проверки на АДФИ, Сметната палата и прокуратурата. От заседание на специално създадената парламентарна анкетна комисия тази седмица се разбра, че в мандата на служебното правителство на Огнян Герджиков – вицепремиерът Деница Златева е приела отчет на Мирослав Боршош за финансовото състояние на НДК, като нарушения не били установени.

#Боршош #НДК #прокурор #следствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай