Джихадистите продължават да заплашват Балканите

Джихадистите продължават да заплашват Балканите
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Въпреки че в иракския град Мосул празнуват освобождението от „Ислямска държава“, а световните медии предават информация за поражението на близкоизточната радикална групировка, джихадистите продължават да заплашват страните от Балканския полуостров, пише македонското електронно издание „Нова Македония“, цитирано от ФОКУС.


В последното издание на списание Rumiyah, пропагандистите на терористичната групировка призовават своите симпатизанти да извършват убийства. „Нападайте ислямските организации и офиси. Нападайте ги по пътя към Аллах“, пише в статията.
Към текста на статията са публикувани снимки на лидерите на ислямската общност в Босна и Херцеговина, които са описани като "ренегати от исляма", и се отбелязва, че "убийството им е по-скъпо и важно от избиването на истинските неверници".


"Сечете главите на отказалите се от вярата, преди всичко на мюфтиите, защото няма нищо по-голямо и ценно за Аллах от това да убивате тези, които променят неговата вяра, които искат исляма да бъде унищожен отвътре", се казва в текста на разпространената статия.
"Нищо не ви пречи да ги убивате, а телата им да разкъсвате с експлозиви, да нападате домовете им, да ги убивате пред децата им и жените им... Пролейте мръсната им кръв и нека тя да тече по улиците на Балканите", пише още в заплашителния текст.

#ИД #Балканите #заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »