Без алтернативен транспорт за ЖП стачката

Без алтернативен транспорт за ЖП стачката
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БДЖ няма да осигури алтернативно придвижване на пътниците по време на започналата в четвъртък ефективна безсрочна стачка на работниците й.

Недоволни от планираните съкращения на 2 000 души и 138 влака, няколко хиляди ЖП работници започнаха протеста си, който ще спре влаковете в страната от 8 до 16 часа.

Въпреки че БДЖ няма да осигури алтернативен транспорт за пътниците, в някои населени места фирми-превозвачи имат готовност да пуснат допълнителни автобуси, освен предвидените по разписание, съобщават от Нова ТВ.

Цените на билетите обаче ще бъдат по-високи от тези за влак. Най-засегнати от стачката в железниците ще бъдат хората, които пътуват с влак за работа всеки ден, учениците и пенсионерите, които използват намаления.

Преди 2 дни управителят на БДЖ „Пътнически превози" Методи Христов обяви, че ръководството на БДЖ не може да осигури алтернативен транспорт.

По думите на Христов няма как компанията да осигури 540 автобуса, които биха били необходими при провеждането на ефективни стачни действия.

Билетите на пътниците, които останат блокирани заради стачката, ще бъдат платени обратно, каза още той.

#БДЖ #жп #стачка #работници #автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"