Фандъкова: До края на юли се очаква да пристигнат нови 60 автобуса

Фандъкова: До края на юли се очаква да пристигнат нови 60 автобуса
източник:facebook
A A+ A++ A

"При всички случаи градът ни трябва да се развива, въпросът е как, в кои зони е добре. Хората са прави да се притесняват, защото във времето на силен инвеститорски интерес, се започнаха доста сериозни строежи. Изправени сме пред дилемата - спазването на закона и целесъобразността. Това е много тежък за нас въпрос, но направихме всичко възможно някъде да не бъде допуснато строителство на високи сгради.Това коментира в студиото на "Денят започва" кметът на град София Йорданка Фандъкова, съобщава БНТ.

Кметът на София заяви, че е голям радетел за запазване на паветата и бе категорична, че навсякъде, където има възможност, те ще се възстановят. Тя сподели още, че с надежда да стабилизират целия булевард, са въвели нова методика за изграждане на бетонова стабилизация под паветата.

За бул,"Цар Борис III" не се предвижда реконструкция на настилката. Европейските средства са за цялостна реконструкция на линията на трамвай номер 5. Йорданка Фандъкова заяви, че се избира изпълнител за доставка на 13 нови трамвая.

Относно модернизацията на градския транспорт кметът на столицата сподели, че до края на юли очаква да пристигна нови 60 газови автобуса с климатизация по линиите в северните райони на София. Тя призна още, че в момента има процедури за избор на изпълнител за нови 120 автобуса, а програмата на Общината е достигна средна възраст до 5,6 години, както и процедура за първите електробуси.

#Фандъкова #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"