Каналджиите минават на контрабандата

Каналджиите минават на контрабандата
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Успокояването на ситуацията около бежанската криза в нашия регион е започнала да се отразява на криминалния контингент. Оказва се, че каналджиите вече няма кого да прекарват през границите ни и между тях. Поради което започват да се преориентират към друг по-доходен "бизнес". И това е контрабандата. Това стана ясно на съвещание на главния секретар на МВР Младен Маринов проведе с директора на "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков и шефовете на всички регионални дирекции на звеното в страната,пише inews.bg

По време на срещата бе направен анализ на оперативната обстановка и възможностите за засилване на противодействието на контрабандата на цигари, тютюни, алкохол и горива в граничните райони. Отчетено бе, че към момента се запазва тенденцията бежанският натиск към страната ни да не е сериозен. Във връзка с това анализите сочат, че се наблюдава преориентиране на хора, занимаващи се с престъпната дейност - от каналджийство към контрабандна на акцизни стоки като цигари, алкохол и горива. В този контекст са обсъдени организационни мерки за насочване на ресурса към противодействие на този тип престъпления.

На директорите са поставени конкретни задачи и едномесечен срок, след който трябва да докладват за предприетите конкретни действия и постигнатите резултати.

Бежанският натиск по българските граници, особено през тази с Турция, започна да намалява още в края на миналата година. Тенденцията се запази и през всичките изминали месеци на тази. На практика от Нова година насам България екстрадира повече мигранти спрямо тези, които приема или се установяват, че са влезли незаконно на наша територия. Поради което каналджиите явно са започнали да страдат от липса на "работа", което ги принуждава да се преориентират към други дейности, но очевидно отново криминални.

#контрабанда #цигари #каналджии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »