Франция с песимистична прогноза за икономическия си растеж

Франция с песимистична прогноза за икономическия си растеж
Изявлението на Пиер Московиси дойде дни след като националният статистически институт намали прогнозата си за растеж на 0,4%. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Франция намали прогнозите си за очакван икономически растеж през 2012 г. и 2013 г., съобщи финансовият й министър Пиер Московиси.

Икономическият растеж през 2012 г. ще достигне 0,4% или по-малко процента, а не 0,5, както се предполагаше допреди дни, предаде БГНЕС.

Що се отнася до 2013 г., „разширение в рамките на 1-1,3%... изглежда по-правдоподобно“ от досегашните прогнози за 1,7%, настоя министърът в интервю за „Фигаро“.

Изявлението на Пиер Московиси дойде дни след като националният статистически институт намали прогнозата си за растеж на 0,4%. Въпреки това тя не предостави данни за 2013 г.

Създалите се условия усложняват допълнително задачата на правителството да свали публичния дълг на Франция до 4,5% от БВП през 2012 г. и 3% през 2013 г.

По време на президентската си кампания държавният глава Франсоа Оланд обеща да свали публичния дълг на страната с 0,5% през тази година и с 1,7 през идната.

#Франция #Пиер Московиси #икономически растеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »