Социалистите поискаха оставката на вътрешния министър

Социалистите поискаха оставката на вътрешния министър
Източник: bsp.bg
A A+ A++ A

Социалистите поискаха оставката на вътрешния министър Валентин Радев. От БСП обвиниха министъра в защита на полицейщината в България и погазване на демокрацията, пише ДАРИК.
 
"Този човек е заплаха за демокрацията и защитата на гражданските ни права. Отстраняването му от този пост вече не е нужно само за да функционира нормално МВР, а и защото неговата позиция не съответства на заемания отговорен пост, като гарант за сигурност и правата на гражданите.", обясни депутатът от левицата Красимир Янков.

Една от причините за исканата оставка е започналите проверки на "Пътна полиция", при които ще се проверяват и пътниците. "Това е полицейщина, която ще установява кой, с кого и кога пътува и данните от проверката ще се регистрират в системата.", изрази мнение Красимир Янков.
 
Той допълни още, че призовават министър-председателят "преди да има срив в системата и преди да има достатъчно силен обществен натиск да изиска оставката".
 
"Представите на този човек за ред и законност явно не кореспондират с конкретни законови правомощия, фриволно се интерпретират", поясни Янков.

#БСП #Валентин Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »