Лапидюс - новият артистичен директор на „Ланвен“

Лапидюс - новият артистичен директор на „Ланвен“
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Френският моден дизайнер Оливие Лапидюс бе избран за артистичен директор на най-старата все още работеща парижка модна къща „Ланвен“. /БГНЕС/

Авангардният дизайнер на високотехнологична мода ще замени на поста Бушра Джарар, която бе назначена през март 2016 за артистичен директор за женските колекции. Нейното оттегляне стана по „взаимно съгласие“ и бе обявено миналия четвъртък.

Малкопреди това интернет-моделиерът бе създал собствена дигитална модна къща. Тя предлага на клиентите си всеки сезон видео дефиле в интернет, моделите, от което, могат да се купят веднага.

Оливие Лапидюс е роден и израсъл с модата. Внук е на руски шивач емигрант и син на Тед Лапидюс, който през 60-те и 70-те години стана известен със своята унисекс мода и стила сафари. Той завършва парижка школа за воден дизайн. След това в продължение на 11 години е артистичен директор на модната къща „Лапидюс“, която спира да се занимава с висша мода през 2000 г.

Заминава да живее в Китай, където печели държавен конкурс и шие дрехите за екипажите на гражданската авиация. Връща се във Франция през 2003 г. и се занимава в дизайн на различни категории предмети – от очила, през осветителни тела до мебели. Проектира дори хотел.

Неговата концепция, разработена още през 90-те години, е синтез между висша мода, занаятчийство и промишлени научни лаборатории. Той създава рокли със слънчеви батерии, от плодови фибри или с прах от скъпоценни камъни. 

#дизайнер #мода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »