Сбиване за малко не отне човешки живот в Смолян и изкара хората на протест

Сбиване за малко не отне човешки живот в Смолян и изкара хората на протест
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Сбиване за момиче за малко не отне човешки живот и стана повод за протестно шествие в Смолян. За щастие, не предизвика етническо напрежение, въпреки мотото, около което се обединиха няколко десетки жители на родопския град, предаде НОВА.

Никой засега не е разказал от първо лице как и защо Георги Кадиев е в неврохирургията. Знае се, че реагира с юмруци на поведението на двама младежи спрямо непълнолетно момиче. А те му отвръщат с дървени колове. Нападателите му остават за постоянно в ареста, с обвинения за причияване на средна телесна повреда и хулиганство. 

"Съдът прие, че е обосновано предположение за извършеното от тях две престъпление и че има опасност да се укрият от правосъдието",коментира районният прокурор Георги Карпаров. А приятелите на Георги организираха протестно шествие в негова подкрепа. С мото, под чийто знаменател поставиха цял един етнос. Въпреки че полиция и прокуратура изрично уточняват, че инцидентът не е на етническа основа. И че в Смолян няма подобен род напрежение.

Нападателите на Георги не са от Смолян. Брат му твърди, че той не ги е познавал преди сбиването. Познава ги обаче майката – тя ги е обучавала за работа в завод за резервни части. Днес семейството иска справедливост.

#насилие #Смолян #шествие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »