Членовете на Г-20 се споразумяха да поддържат отворени пазари

Членовете на Г-20 се споразумяха да поддържат отворени пазари
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Членовете на Г-20 се споразумяха да поддържат отворени пазари, предаде ТАСС, цитирайки окончателната декларация на световните лидери след срещата на върха в Хамбург. Те се обявиха и против протекционизма, но признаха ролята на предпазни мерки по отношение на търговията, информира БГНЕС, предаде НОВА.

В документа се посочва още, че всички страни се ангажират с Парижкото споразумение за климата, с изключение на Съединените щати. "Ние се запознахме с решението на Вашингтон да се оттегли от споразумението от Париж. Лидерите от останалите страни от Г-20 заключиха обаче, че договорът няма да бъде преразгледан", се казва в документа. Държавите посочват също, че ще работят заедно за преодоляване на последиците от миграцията. Сред акцентите е и желанието на големите икономики да инвестират в Африка, подобрявайки условията на живот на Черния континент и предпазвайки Европа от нов наплив на чужденци.

Г-20 се разбраха още с помощта на всички налични средства да се противопоставят на корупцията. "Ние продължаваме да изпълняваме плана за борба с корупцията в годините 2017-2018, с помощта на практическо международно сътрудничество и техническа помощ. Поддържаме четири пакета от важни принципи, които се фокусират върху целостта на публичния и частния сектор“, се казва в комюникето.

Съобщението гласи, че компании, които правят печалба с помощта на корупционни схеми, ще бъдат изправени пред съда. В този контекст, групата се съгласи да противодейства на контрабандата на редки животни и растения.

#Г-20 #теми #решения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"