32% от българите са били преки свидетели на агресивни действия

32% от българите са били преки свидетели на агресивни действия
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

32% от българите са били преки свидетели на агресивни действия или са били участници в тях през последната една година. Това показва независим телефонен сондаж на агенция "Галъп интернешънъл".Асеновградският случай предизвиква тревога, но обществото не проявява крайности, е един от изводите на агенцията, пише ДАРИК.

Проучването по актуални теми показва още, че мнозинството вярва на президента Румен Радев в текущите спорове. Оказва се, че по обвиненията в корупция 71% от българите вярват на президента Радев, а 9% вярват на председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Очевидно е, че тук се проектира личното доверие към двамата - което остава високо при Радев, а при Цветанов е отминало. 
 
Инициативата на премиера Бойко Борисов за присъединяване на страните от Западните Балкани към Европейския съюз среща широка подкрепа. Вътрешнополитическите дела на властта обаче не изглеждат безпроблемно - мнозинството не одобрява ограничаването на плащания в брой, а повдигнатите от опозицията въпроси, като комисията за НДК например, срещат одобрение.
 
Протестите на полицаите също се подкрепят - две трети застават зад тях, а 26% не ги одобряват. Явно е, че външнополитическите инициативи на Борисов се оценяват високо, но във вътрешнополитически план са налице проблеми и те се долавят ясно от обществото.Пример за това е и преобладаващото неодобрение към ограничаването на плащанията в брой - 61% не подкрепят ограничаването, а 35% го подкрепят. Прочуването е проведено на в периода между 4 и 6 юли сред 800 души в цялата страна. Сондажът е възложен, финансиран и проведен от "Галъп интернешънъл".

#агресия #българин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »