Защитават ли политиците джебчийската мафия (ВИДЕО)

Защитават ли политиците джебчийската мафия (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Кои са новите притежатели на вашите чанти? Какви  къщи са построили с парите от вашите портмонета? И какви са параваните на  престъпния бизнес? След Игнатиево, NOVA тръгна по следите на джебчийската мафия в София, за да открием сезона на джебчиите, предаде НОВА.

Те са кардараши oт клана на джебчиите и владеят играта с печалбата от кражби на пари и чужди вещи. Живеят в Елин Пелин, Петърч и Костинброд. Представяме ви семействата Илиеви, Бакови и Йорданови. Те са без образование и без постоянна работа, но се къпят в разкош и живеят в палати за стотици хиляди. 
 
Като тях има още стотици. Богати-безработни. Регистрирани крадци, но свободни граждани с луксозен живот. "Те са предприемчиви хора. Успяват да създадат контакти. Печелят обществени поръчки. Голяма част от тях обаче печелят обществени поръчки и само прибират аванса от 30% и изчезват, защото някой го позволява", коментира в студиото на "Здравей, България" лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев. 

"Кирил Илиев е бил координатор в „Евророма” от 1999 до 2000 г. Нямам никакъв спомен за него", добави Цветелин Кънчев. И цитира статистика, според която българските джебчийки са най-некадърни. Албанците и румънците са факири в джебчийството.

 

#джебчии #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »