Множество катастрофи на "Тракия"

Множество катастрофи на "Тракия"
Източник: pixabay
A A+ A++ A

В 06:36 ч. в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми километър на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06:52ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока, предаде iNews.bg.

Веднага са изпратени 13 линейки на ЦСМП, на 3 от които се е наложило да направят повторен курс. Към 09:20 ч. са регистрирани 14 пострадали, 7 от които са транспортирани до УМБАЛ "Св. Анна", 4 до УМБАЛСМ "Пирогов" и 1 до УМБАЛ "Царица Йоанна".

В УМБАЛ "Св. Анна" освен 7-те лица, транспортирани със санитарен автомобил, помощ са потърсили и двама пострадали, пристигнали с личен транспорт. Един от пострадалите е в тежко състояние – с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика. Останалите пострадали са с различни травми на тялото и крайниците, включително счупвания и черепно-мозъчни травми.

Спешните медици от УМБАЛСМ "Пирогов" са информирани и очакват при тях да пристигне линейка с майка и дете, като единият от пациентите е с черепно-мозъчна травма. Възрастна жена с гръдна травма е приета в противошокова зала в болницата. В ИСУЛ очакват пациент с тежка травма на бедрото, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

#"Тракия" #линейки #пострадали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите