Франция подкрепи решението за законопроекта за удължаване на извънредното положение

Франция подкрепи решението за законопроекта за удължаване на извънредното положение
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Сенатът на Франция, с мнозинство от 312 гласа, подкрепи решението на правителството да внесе в парламента законопроект за удължаване на извънредното положение в страната до 1 ноември. Против идеята гласуваха само 24 политици, представители на „Зелените“ и Френската комунистическа партия. Така в четвъртък законопроектът ще бъде внесен в Народното събрание, информира ТАСС, цитирана от БГНЕС, предаде НОВА.

Извънредно положение бе въведено във Франция през ноември 2015 г. след терористичните нападения в Париж и по-късно то бе удължавано пет пъти. Настоящото разширение ще бъде шесто, но най-вероятно последно. Както посочи в понеделник френският президент Еманюел Макрон, говорейки във Версай на тържествената сесия пред двете камари на парламента, той планира да отмени извънредното положение през есента на тази година, като по този начин „възстанови свобода в страната“.

Държавният глава ще предложи на парламента нов законопроект, насочен към укрепване на вътрешната сигурност и борбата с тероризма.

#Франция #извънредно положение #законопроект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »