България на Борисов - „слънчогледи, жита и в средата магистрала“

България на Борисов - „слънчогледи, жита и в средата магистрала“
Преди да дойдем ние на власт, всички фондове на ЕС бяха спрени за България. И това трябва да бъде въпросът ни към Сергей Станишев всеки път, когато си отвори устата, повиши тон премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България трябва да изглежда така - слънчогледи, жита и в средата магистрала, заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на лот 2 на магистрала „Тракия" в неделя.

Министър-председателят не скри радостта си след разходката и по магистралното трасе до Ямбол, което, по думите му, ще бъде довършено в следващите 12 дни и открито предсрочно, предаде БГНЕС.

Лот 2 представлява трасе с дърлжина от 31,8 км в областите Стара Загора и Сливен, изградено за близо 138 млн. лв. То беше официално открито в неделя от премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан.

„Всичко е засадено в момента. Комбайни жънат. Слънчогледът е прекрасен като реколта и между тях магистралата. Убеден съм, че това ще донесе резултати в следващите години за цяла България," подчерта Бойко Борисов.

Той посочи още, че кметовете на Стара Загора, Нова Загора и Казанлък са очаквали с нетърпение пускането на новия маистрален участък.

„В началото беше „Брюксел", мостът ако си спомняте, след това магистрала „Люлин", след това Южната дъга, след това спортната зала, след това „Меден рудник" в Бургас, сега магистрала „Тракия". Вчера заедно с еврокомисар Йоханес Хаан бяхме на Дунав мост 2 - изключително съоръжение, което до края на годината ще бъде пуснато," изреди Бойко Борисов.

„Нека другите да си говорят. Ние всеки ден ще им показваме това, което сме свършили. Най-евтини в Европа, качествени, в срок и аз истински благодаря на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу и на еврокомисаря Йоханес Хаан за изключителната помощ, която оказват на България в усвояването на европейските фондове и одобряването на нашите проекти," заяви премиерът.

Той съобщи, че в момента по Оперативна програма „Транспорт" са договорени 95% и над 30% от средствата са усвоени.

„Само напомням - преди да дойдем ние на власт, всички фондове на ЕС бяха спрени за България. И това трябва да бъде въпросът ни към Сергей Станишев всеки път, когато си отвори устата," повиши тон премиерът.

„Благодарение на тези хора ние имаме тези магистрали, тези жп линии, които ще видите и всичко останало. Когато дойдох, всички фондове бяха спрени, нали така, господин комисар. Всички фондове за България. А сега усвояваме милиарди евро от европейската солидарност. В пъти, в пъти, в пъти по-добри сме от предишното правителство. И това са числови измерения, няма как да се манипулират," заяви Бойко Борисов.

Той помоли тези, които ще карат по магистрала „Тракия" да бъдат внимателни на двата пътни възела.

„Ще направим всичко възможно след 12 дни да пуснем до Ямбол отсечката. Тя е готова, минах да я видя. Но знаете, че 17 км, което за първи път се случва в България, 17 км готова магистрала я развалиха, заради некачествено строителство. Днес щяхме да пуснем цялата, но - дали сме дума. Всяко евро ще бъде отчитано с качествена работа. Благодаря на всички, които работиха по лота, на моите приятели работниците, с които вече поне 20 проверки сме направили по този лот. Следващите лотове на магистрала „Струма" ги очакват, на магистрала „Хемус", на пътя „София-Видин", така че повече оптимизъм. Така искам да изглежда България," заключи Бойко Борисов.

След изявленията на президента и премиера, двамата заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова прерязаха лентата на лот 2.

#Бойко Борисов #ЛОТ 2 #магистрала „Тракия" #магистрала „Струма" #магистрала „Хемус" #Росен Плевнелиев #Йоханес Хаан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба ви преди великденските празници