1000 франка плати предприемач за луксозен и нестандартен хотел

1000 франка плати предприемач за луксозен и нестандартен хотел
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Щастлив предприемач сам не можеше да повярва на късмета си, след като стана притежател на разкошен хотел в Швейцария, плащайки само 1000 франка. Реалната цена на хотела е от порядъка на 3 800 000 американски долара, съобщава швейцарския в. Le Temps, цитирано от Profit.bg.

Този малък хотел е известен преди всичко с уникалното си разположение: той се намира в бункер, превърнат в хотел, на дълбочина 35 м под земята, в местността Готхард.

В хотела има 17 стаи, спа, турска баня и басейн, ресторант, конферентна зала и библиотека.

Новият собственик на хотел La Claustra Лука Филипи вече е получил няколко изкушаващи предложения да продаде придобивката си.

Невероятната покупка на Филипи бе резултат от няколко щастливи стечения на обстоятелствата и късмет, който едва ли ще се повтори:

На първо място аукционната къща пропуснала да направи съобщение за предстоящата продажба, така че много потенциални купувачи научили, че хотелът се продава, едва след новината за покупката. На второ място, за да привлече внимание аукционната къща сложила стартова цена 1000 франка.

В разгара на наддаването цената на хотела достигнала 100 000 франка, но купувачът, който предложил тази цена, си бил забравил чековата книжка и така сделката пропадната. В резултат на всичко Филипи изведнъж се оказал единственият, готов да плати 1000 франка за четиризвездния хотел.

Впрочем той ще трябва да плати доста за таксите и данъците по прехвърляне на собствеността: в Швейцария в случая те се оценяват на 40 000 франка.

Но все пак това не прави сделката по-малко невероятна, нали?

#късмет #предприемач #хотел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »