Протестите в Асеновград ще продължават, докато исканията не бъдат изпълнени (ВИДЕО)

Протестите в Асеновград ще продължават, докато исканията не бъдат изпълнени (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Протестите в Асеновград ще продължават, докато трите искания на протестиращите не бъдат изпълнени. Едното от тях е премахване на незаконно пребиваващите в ромската махала. Припомняме, че напрежението там възникна миналата седмица след сблъсък между роми с млади гребци и техните треньори и родители, предаде НОВА.

„По информация на полицията няма незаконно пребиваващи в ромската махала. Всички са адресно регистрирани. По отношение на незаконните постройки, по предварителната ни информация те са 120 постройки, но те са извън регулацията на града”, заяви за „Здравей, България” кметът на Асеновград Емил Караиванов.

За тези постройки, за които законът позволи да бъдат съборени, ще бъдат премахнати. По думите му при премахването на незаконните постройки, за хората, които нямат роднини, при които да бъдат настанени, ще се търсят жилища.

„Заставам зад голяма част от исканията на протестиращите”, добави кметът на Асеновград.

А хората от Асеновград искат справедливост и наказания. 

„Не е странно това, което се случва в Асеновград. То се случва, защото ние го позволяваме. Начинът да се излезе от тази ситуация ще отнеме време. Тази отдалеченост между българите и ромите се получава от усещането за безсилие и незначителност”, коментира в студиото на „Здравей, България” Димитър Димитров от Института „Отворено общество”.

 

#протести #Асеновград #продължават

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »