Плевнелиев: Ще изпълним заветната мечта за магистрала „Тракия"

Плевнелиев: Ще изпълним заветната мечта за магистрала „Тракия"
Благодарен съм на правителството, че полагат изключителни усилия и постигат видими резултати по този национален приоритет, заяви Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С откриването на лот 2 на магистрала „Тракия" „отсечката на смъртта" отива в историята, обяви президентът Росен Плевнелиев след прерязването на лентата на участъка.

„Пътят Стара Загора - Нова Загора винаги е бил с най-много жертви, с най-много катастрофи всяка година. Днес ние пращаме „отсечката на смъртта" в историята. Но и днес ние пишем история, защото сме на път да изпълним заветната мечта на българите за магистрала „Тракия"," посочи Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

Държавният глава присъства на откриването на лот 2 заедно с премиера Бойко Борисов и европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан.

Трасето с дъжлина 31,8 км на територията на Стара Загора и Сливен е на стойност 137 868 000 лв.

Росен Плевнелиев подчерта още, че магистралното строителство е „силно легитимен национален приоритет" и че всички българи знаят за магистрала „Люлин", за магистрала „Тракия", за магистрала „Хемус", за магистрала „Струма" и всички българи ги искат.

„За това съм благодарен на правителството, че полагат изключителни усилия и постигат видими резултати по този национален приоритет," заяви още президентът.

Той благодари на еврокомисар Йоханес Хаан и на неговия екип за партньорството и подкрепата.

#магистрала „Тракия" #ЛОТ 2 #Стара Загора #Нова Загора #Сливен #Бойко Борисов #Йоханес Хаан #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"