Единадесет тела бяха намерени в катастрофиралия Германски автобус

Единадесет тела бяха намерени в катастрофиралия Германски автобус
Източник: Twitter
A A+ A++ A

Единадесет тела бяха намерени днес в автобуса, който катастрофира сутринта в Южна Германия и се запали, а спасителните екипи опитват да открият телата на още седем жертви, съобщи министърът на транспорта Александър Добринт, цитиран от Франс прес, предадено от НОВА.

"Температурата е била такава, че единствено стоманената структура е разпознаваема. Можете да си представите какво означава това за пътниците на този автобус", каза Добринт. Тридесет са ранените при инцидента, включително двама в критично състояние. Автобус изгоря напълно след сблъсък в ремаркето на бавно движещ се пред него камион на магистрала в Южна Германия. Според предварителните сведения на полицията загинали са 18 души, предаде БГНЕС.

Почти няма надежда, че „някои от хората ще бъдат открити живи извън превозното средство”, каза полицейският говорител Юрген Щадтер по телевизия NTV, която излъчи кадри на овъгления скелет на автобуса. Полицейският говорител Ане Хьофер каза, че пътуващите в изгорелия автобус са били „стари хора” и някои вероятно не са успели да се измъкнат от него. Около 30 пътници бяха извадени от горящия автобус, те са сериозно пострадали.

Автобусът е превозвал 46 пътници и е имал двама шофьори. Малко след 7 ч тази сутрин той се блъска в ремаркето на магистрала А9, близо до баварския град Щамбах, където е имало голямо задръстване. Към момента няма данни за пострадали българи при катастрофата, съобщиха от пресцентъра на българското външно министерство. Генералното ни консулство в Мюнхен е в непрекъснат контакт с полицията.  

Според в. „Билд”, автобусът пътувал от източния регион Лаузиц към Нюрнберг. Инцидентът става близо до Байройт, където хиляди меломани се събират през лятото на оперен фестивал. Регионът е близо до чешката граница и в него има многобройни минерални извори и замъци, а път А9 води към различни ваканционни обекти. На място работя екипи огнеборци и спасители, а движението и в двете посоки е спряно. Ранените са транспортирани до болници с хеликоптери, много от тях са с опасност за живота.

 

#катастрофа #загинали #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници