„Атака” пази паметника Левски от гей парада

„Атака” пази паметника Левски от гей парада
Пред паметника на Съветската армия вече започнаха да се събират участниците в демонстрацията, подкрепяща правата на хомосексуалистите. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Партия „Атака” поиска кметът на столицата Йорданка Фандъкова да осигури охрана на паметника на Васил Левски в центъра на София.

Притесненията сред редиците на националистите били предизвикани от информация, че участниците в гей парада „София Прайд” имат намерения да поругаят монумента, минавайки покрай него като част от маршрута на шествието, предаде бТВ.

От партията заявяват в писмо до медиите, че са готови да осигурят собствена защита на историческото свидетелство, ако Йорданка Фандъкова не откликне на призива им.

Пред паметника на Съветската армия вече започнаха да се събират участниците в демонстрацията, подкрепяща правата на хомосексуалистите.

На мястото със силна концентрация на служители на ред пристигна и посланикът на Великобритания Джонатан Алън.

По-рано именно кметът на София заяви, че са взети всички необорими мерки, за да не се стигне до сблъсъци по време на събитието.

„Ангажирани са достатъчно полицаи, надявам се всичко да е спокойно, така че от една страна – хората да упражнят своето право, а от друга – да не се нарушава общественият ред”, коментира Фандъкова и изрази надежда да не се стигне до сблъсъци.

Сутринта пък бе проведено контра шествие срещу гей парада, организирано от партии и формации на националистическа основа, сред които БНС, ВМРО и „Атака”.

На събитието бе заявено, че протестът е срещу натрапването на избор, който би трябвало да остане вкъщи, а не на улицата.

#Атака #Йорданка Фандъкова #кмет #София #София прайд #гей парад #паметник #Васил Левски #Джонатан Алън #посланик #Великобритания #БНС #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници