Напрежението в Асеновград не стихва (ВИДЕО)

Напрежението в Асеновград не стихва (ВИДЕО)
Източник: NOVA
A A+ A++ A

Очаква се в петък съдът да реши дали да остави за постоянно в ареста деветимата задържани за побоя над ученици, треньори и родители в Асеновград преди броени дни, предаде НОВА. От Окръжната прокуратура в Пловдив обявиха, че ще поискат на нападателите да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Някои от арестуваните били криминално проявени.

Междувременно напрежението в града не стихва. В четвъртък вечер там се проведе вторият пореден протест с искане за най-сурови наказания за биячите. Няколко хиляди души се събраха в центъра на града. Стигна се и до сблъсъци с полицията.За разлика от първия протест в сряда обаче, този път недоволните опитаха да щурмуват ромската махала, откъдето са и мъжете, нападнали с колове и мотики трениращи кану-каяк деца.

Нападението беше извършено, докато учениците тренирали гребане на язовир “40-те извора“. Първоначално разразилият се конфликт прераснал в масово сбиване.

Пострадаха двама от учениците и двама треньори.Няколко от участниците в протеста в четвъртък се оплакаха от полицейски насилие. В ефира на НОВА свидетел разказа, че 4-5 души били удряни с палки от служители на жандармерията.

Директорът на ОД на МВР-Пловдив ком. Атанас Илков отрече да е упражнявано насилие от униформени върху протестиращи.

"Не съм установил подобни инциденти. Отговорно заявявам, че няма бити граждани", категоричен бе ком. Илков.

Той каза още, че имало група хора, които се опитвали да провокират полицаите. Двама от тях били предупредени с протокол и освободени.

#Асеновград #напрежение #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »