Кризата в ОЦК Кърджали се размина засега

Кризата в ОЦК Кърджали се размина засега
Банката от е във владение от петък и за да запази завода, започна да се договаря с работници на ключови позиции. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Кризата в Кърджали се размина и техниците в ОЦК, които заплашиха, че ще оставят без поддръжка захранването на завода, ако не получат накуп забавените си заплати, остават на работа.

В понеделник протестиращите ще търсят среща с ръководството на банката- кредитор, която вече влезе във владение, за да договорят възнаграждения, срещу които да пазят производството от аварии.

За да избегнат кризата, от най- голямата банка кредитор започнаха преговори, предаде бТВ.

Тя обаче е предложила работа само на петима от деветимата работници, което създаде напрежение в бригадата. В крайна сметка, шестима електричари оттеглиха молбите си за напускане.

Банката от е във владение от петък и за да запази завода, започна да се договаря с работници на ключови позиции. Първите оферти получиха хората, които подържат пещите. Част от охраната на завода също вече е на заплата към банката.

Същевременно кредиторът започна процедура по описване на машините и на други активи в ОЦК Кърджали, но увери, че това се прави само за да се опазят машините и сградите от повреди и посегателство.

#Кърджали #ОЦК #криза #банка #кредитор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"