Какво се случва със случая на Мирослав Боршош (ВИДЕО)

Какво се случва със случая на Мирослав Боршош (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Пълен обрат по отстраняването на Мирослав Боршош от НДК - ден след като министър Лиляна Павлова го уволни, стана ясно, че премиерът Борисов ще го възстанови на работа, а министър Павлова вече няма да се занимава с НДК. Очаква се още днес премиерът да предложи правата на държавата в НДК да упражнява министърът на културата Боил Банов, предаде НОВА.

Според Георги Харизанов от Института за дясна политика Боршош е направил много за НДК. „Носи ли това финансови загуби? Да! Културата сама по себе си очевидно не е печелившо и не е комерсиално начинание. Трябва ли държавата да инвестира в нея? Очевидно да. Явно и двамата са ценни и премиерът е решил, че иска да работи и с двамата”, коментира Харизанов.

В подкрепа на Боршош застана и експертът по политически пиар Арман Бабикян. „Той направи наистина много за културата”, заяви Бабикян. „Ако културата се е борила срещу бахура, в случая – срещу „гащите”, и това е бил спорът, тогава Лиляна Павлова е държала на гащите или пък на чантичките, ако трябва да сме по-актуални. Това ли е битката? Аз не разбрах. Пишеше друго - нещо за обществени поръчки. Никой не може да отрече факта, че Боршош знае как да прави култура”, заяви Бабикян.

 

#НДК #развитие #Мирослав Боршош

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай