Ще се радваме на хубаво време

Ще се радваме на хубаво време
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Oтново ще е слънчево, около и след обяд горещо с максимални температури между 32° и 37°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщена за Агенция „Фокус“.

Преди обяд временни увеличения на облачността ще има над крайните северозападни райони, а в следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места за кратко ще превали. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юни - още малко ще се понижи. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще духа бриз. Максимални температури на въздуха: 24°-27°.

Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 22° и 25°. Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 19°.

#време #слънце #облачност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »