МВФ предложил пари и на Египет

МВФ предложил пари и на Египет
От началото на годината МВФ обсъжда с Египет програма за икономически реформи, с която Кайро да се ангажира срещу финансова помощ от около 3.2 милиарда долара. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард се е обадила по телефона на новоизбрания египетски президент Мохамед Мурси, за да му предложи помощта на фонда, съобщи говорител на организацията.

Лагард се обади в четвъртък на Мурси, за да го поздрави по случай избирането му, което представлява съществен напредък за Египет в преходния период, предадоха АФП и бТВ.

Те обсъдиха икономическото положение на Египет и начина, по който МВФ би могъл да подпомогне страната в близко бъдеще.

Кристин Лагард отново потвърди, че МВФ е готов да помага на Египет и с нетърпение очаква момента да заработи в тясно сътрудничество с властите в страната, информира говорителят.

От началото на годината МВФ обсъжда с Египет програма за икономически реформи, с която Кайро да се ангажира срещу финансова помощ от около 3.2 милиарда долара.

Трудните преговори бяха блокирани от изборната кампания в Египет при липса на общонационален консенсус по ангажиментите, които страната би могла да поеме.

През април МВФ заяви, че е готов да сключи споразумение с египетските власти, но само ако политическата класа в страната предварително склони на известен брой условия, по-специално да бъде приет закон за финансите, напомня АФП.

#президент #Мохамед Мурси #Египет #Кристин Лагард #МВФ #Международния валутен фонд #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници