Младен Маринов коментира бруталното убийство на жената в София

Младен Маринов коментира бруталното убийство на жената в София
Източник: НОВА
A A+ A++ A

„Колеги с 25-годишен стаж са потресени от изключително жестокото убийство на студентка, извършено в София”. Това заяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов в ефира на НОВА по казуса със смъртта на 29-годишна жена, чийто труп бе намерен в апартамент в столицата, пише НОВА.

За престъплението бе задържан приятелят на жертвата.

„Най-вероятният мотив за действията на арестувания е съмнение за изневяра”, обясни Маринов. След като убил половинката си, мъжът тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Два дни по-късно, обвиняемият е задържан в Созопол.

„Той беше опасен и за други хора", коментира още главният секретар на МВР. И допълни, че има данни, че арестуваният употребява наркотици, както и че посягал и на бившата си половинка.

Гл. комисар Младен Маринов коментира и готвения от полицаи и пожарникари национален протест.

„Те имат право да искат увеличение на заплатите. Но това е искане на работещи във всички други сектори в страната”, каза Маринов. Той е категоричен обаче, че униформените трябва да бъдат обезщетени за всичко, което сами са закупували, за да могат да изпълняват служебните си задължения. По темата за борбата с битовата престъпност главният секретар на МВР каза, че от встъпването си в длъжност екипът му работи по „създаването на документ за справяне с проблема”.

„Той обаче няма как да бъде решен изцяло. Трябва обаче оптимално покритие на криминалния контингент, който тормози хората по малките населени места”, каза Маринов.

 

#убийство #коментари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »