Григор Димитров: Обичам да предвиждам действията на опонента

Григор Димитров: Обичам да предвиждам действията на опонента
YouTube/илюстративна снимка
A A+ A++ A

Ракета номер едно на България Григор Димитров ще играе днес срещу Фелисиано Лопес за място на финала на турнира в Куинс. Българинът е носител на трофея за 2014 година. Полуфиналът на нашето момче започва около 17,00 ч. наше време.

Гришо говори нашироко преди мача със стария познайник, като започна с анализ на вчерашната си победа над руснака Медведев.

"Не беше приятно да започнем мача с 10-минутно прекъсване, но трябва да си готов да преодолееш всякакви препятствия по време на мач, а днес също имаше няколко такива. Условията бяха много тежки - нужно бе да съм напълно концентриран върху собственото си представяне.

Доволен съм, че успях да се справя със ситуацията на корта и по-специално в третия сет. Мисля си, че играх добре и в първия, но тогава нямаше много разигравания. Вече във втория сет започнах да търся нужния пробив.

В третия сет изостанах в резултата с пробив и се наложи да намеря начин да осъществя обрат. И го сторих," анализира Димитров.

"Наслаждавам се на сезона на тревни кортове. Никога не знаеш колко дълго ще продължи той и колко мачове ще изиграеш. Играта ми като цяло е много подходяща за трева. Обичам бързите настилки, да мога да използвам моя слайс повече. Обичам да предвиждам действията на опонента - тази игра на котка и мишка," допълни той.

"Фели е супер опитен играч. Той разчита много на тактиката. Използва сервис-воле. Ще седнем с моя треньор и ще обсъдим какво да предприемем като изградим план. Нужно е да се съсредоточа върху моята игра, а това правя и по време на целия турнир."

Източник: Sporta.bg

#тенис #Григор Димитров #Фелисиано Лопес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »