Книга за Апостола издадоха ученици от Карлово

Книга за Апостола издадоха ученици от Карлово
БНТ
A A+ A++ A

Ученици от училище "Христо Проданов" в Карлово издадоха книга по повод 180 -та годишнина от рождението на Васил Левски. Освен за Апостола на българската свобода в книгата читателя ще може да прочете за най-видните карловци и за значимите местности в региона, предаде БНТ.

Книгата "180 причини да се гордеем, че сме карловци" е съвместен продукт на двата клуба към училището "Краезнание" и "Мултимедийна работилница". Първо учениците от клуб "Краезнание" събрали информация за най-бележитите личности от миналото и за интересни обекти и забележителности в Карлово.

Чудомира Зонева - ученичка в 7-ми клас на СУ "Христо Проданов": Първоначално мислехме, че няма да съберем 180 причини, но след това събрахме 232 и трябваше да ги събираме по групи, за да успеем да ги смалим до 180. Трябва наистина да сме горди, че сме карловци, защото първо е града на Апостола, освен това и на много други известни личности.

Посланието на книгата е, че всеки българин трябва да се гордее с Левски и никога да не го забравя, защото той е Апостола на българската свобода

Цветан Василев - ученик в 7-ми клас: Той е бил просто един обикновен човек, според мен е не правилно да го издигаме като светец защото и той е правил както всеки човек и той е обичал и той е правил грешки.

Възпитаниците от клуб "Мултимедийна работилница" са направили предпечатната подготовка и графичния дизайн на книгата. По-голямата част от снимковия материал е бил предоставен от историческите музеи в Карлово, Клисура и Калофер. В изданието има и авторски снимки на техни съученици.

Никола Николов - ученик в 11-ти клас: Много усилия ни отне, защото работихме със специфичен софтуер, чрез който трябваше да се учим и заедно с нашия ръководител ние заедно обработихме всичко.

Директорката на ученото заведение посочи, че уроците по родолюбие са традиция в училището и на първо място е патриотичното възпитание на учениците.

Мариана Маринова - директор на СУ "Христо Проданов": Книгата е ценна не само затова, че са събрани толкова материали, но и с това че самата предпечатка, дизайна е също дело на нашите ученици.

Яна Минева - преподавател по история: Вярвам, че нещо толкова хубаво ще остане в историята на нашия град. Книгата завършва с изречението допишете вие, защото сме сигурни, че карловци ще открият други нови причини, с които да се гордеят.

Книгата предстои да бъде представена официално пред жителите на Карлово. Учениците обмислят да изработят и документален филм за Освобождението на България.

#Карлово #книга #Васил Левски #ученици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »